27 Nisan 2021 Salı

Google Ads Sertifika Nedir Nasıl alınır?

Google Ads Sertifika Nedir Nasıl alınır?

Google ads sertifikalar google tarafından ücretsiz online seminerlere katılanlara verilen belgelerdir.

Google ads sertifika almak için skilshop a girerek kursları tamamlamanız gereklidir.Kursu başarı ile tamamlayan kursiyeler bir yıl geçerli olmak üzere sertifka sahibi olurlar.



Google Ads Sertifika sahibi olmak bilginizi ölçmek ve öz güven için önemlidir.

Google Arama Ağı Sertifikası sahibi olmak isteyen kursiyerler 50 adet soruya cevap vermesi gerekmektedir.50 Adet sorudan % 80 oranında doğru cevapları verilmesi halinde sertifika sahibi olunur.

Sınavlara her gün bir kez girme hakkı vardır.Başarısız olmanız halinde 24 saat sonra tekrar sınava girebilirsiniz.

Her sınavda soruların belli bölümü farklı sorulardan oluşur.Yeterli bilgi birikimi olmadan sınavlardan geçmek neredeyse imkansız olduğunu söyleybilirim.

İnternette google ads arama ağı sertifikası sorularını satan web siteleri bulunmaktadır.Bunlara rağbet edilmemesini etik olarak doğru bulmuyorum.

En doğrusu kursu tam olarak okuyup anlamak ve detaylar için google ads yardım merkezine konulara göz atmanızdır.



Geçmişte Çıkmış Google Ads Arama Ağı Sorular


  1. Ürün resimleri ve fiyatlar, Alışveriş Reklamlarında sorunsuz bir alışveriş deneyimine ne şekilde katkı sağlar?

  2. Web sitenizin verilerine göre birçok ziyaretçiniz ürünleri alışveriş sepetine ekliyor, ancak alışverişi tamamlamıyor. Satışları artırarak işletmenizi büyütmek istiyorsunuz. İlk olarak ne yapmanız gerekir?

  3. BetsysBookBar, yıllardır gerçek mekanda faaliyet gösteren bir kitap kafe. Bu işletme, dijital pazarlamaya geçiş yapmak ve Google Ads deneyimini optimize etmek istiyor. BetsysBookBar’ın, kullanabileceği Yerel envanter reklamlarını sunmak için tercih etmesi gereken iki seçenek hangileridir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  4. Semih, yayınladığı Alışveriş reklamlarının mobil cihaz kullanan potansiyel müşteriler tarafından, özellikle de küçük ekranlarda görüntülenebildiğinden emin olmak istiyor. Semih’in Alışveriş kampanyası reklamları, mobil cihazlarda arama sonuçları sayfasının neresinde gösterilir?

  5. Başarılı bir Google Ads kampanyası yönetirken, manuel teklif verme yerine neden otomatik teklif özelliğini kullanmalısınız?

  6. Hangisi, reklam verenlerin Performans Planlayıcı’yı aylık olarak kullanmayı düşünmesi için geçerli sebeplerden biridir?

  7. Berk, web sitesi ve uygulaması üzerinden ev eşyası satıyor. Google Ads, Berk’in işletme hedeflerini desteklemek ve hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için hangi iki yöntemi kullanabilir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  8. Kerim, kendi web sitesi üzerinden satıyor ve küçük ama sadık bir müşteri kitlesine sahip. Kerim, Keys & Strings’in müşteri kitlesini büyütmekle görevlendiriliyor. Vitrin Alışveriş reklamları, Kerim için neden en doğru seçenektir?

  9. Barış, bir alışveriş merkezinde bulunan Taze Sabun adlı standında el yapımı sabunlar satıyor. Google ile Yerel envanter reklamı yayınlamayı düşünüyor. Barış’ın Yerel Envanter reklamında hangi benzersiz bilgi türü gösterilir?

  10. Günümüz tüketicileri artık eskisinden daha talepkâr ve daha sabırsız. Aşağıdakilerden hangisi, tüketicilere bekledikleri türden hizmetler sunarak işletmenizi büyütmenin yollarından biridir?

  11. Aşağıdakilerden hangisi, Yerel Katalog reklamların benzersiz özelliklerinden biridir?

  12. Yerel Envanter reklamı yayınlamak yatırım getirinizi (YG) nasıl artırabilir?

  13. Google Ads, işletmelerin internette başarılı olmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu amaca ulaşmak için benimsenen ve Google Ads’in temelini oluşturan üç ilke vardır. Bu ilkeler nelerdir?

  14. Mobil uygulamaların, ekranların ve diğer platformların kullanımındaki artış, tüketicilerin alışveriş yapma şeklinde nasıl bir değişim yaratmıştır?

  15. Google Ads’deki raporlama özelliği, ürünlerinizin performansını birçok ayrıntı düzeyinde izlemenize yardımcı olmak için hangi iki yöntemi kullanır? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  16. Alışveriş reklamları, potansiyel müşterilerini gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalarına çekecek reklamlar oluşturma konusunda perakende işletmelere nasıl yardımcı olabilir?

  17. Performans Planlayıcı, Google Ads’deki tüm kampanyalarınız genelinde fırsatları ortaya çıkarmanıza hangi iki yolla yardımcı olabilir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  18. Elbiseli Kedi markası, Yerel Katalog reklamları kullandığında reklamları farklı görünümlerde gösterilebilir. Yerel Katalog reklamlardaki mevcut görünümlerle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  19. Office King, kırtasiye mağazası için yıllardır basılı reklamlar yayınlayan köklü bir işletme. Şirketin CEO’su olan Sedat, reklamcılık faaliyetlerine online reklamcılığı da dahil edip edemeyeceklerine karar vermek için araştırma yapıyor. Bunun için sizden geleneksel basılı reklamlar ile Yerel Katalog reklamlar arasında karşılaştırma yapmanızı istiyor. Aşağıdakilerden hangisi, Yerel Katalog reklamların belirleyici özelliklerinden biridir?

  20. Akıllı Alışveriş kampanyalarında, potansiyel müşterilere Google ağları genelinde alaka düzeyi en yüksek olan çeşitli reklamlar göstermek amacıyla otomatik teklif, yerleşim ve makine öğrenimi ne şekilde kullanılır?

  21. Yeni işletmesi yavaş yavaş büyüyen Gökhan, nakit akışı konusunda endişeli. Akıllı Alışveriş kampanyaları, Gökhan’ın işletmesine nasıl yardımcı olabilir?

  22. Akıllı Alışveriş kampanyaları, çok fazla zaman ayırmayı gerektirmeden işletmelerin kolayca ürün tanıtmasına nasıl yardımcı olabilir?

  23. Vedat, ev ürünlerinin peşin satıldığı Evdekiler mağazasının sahibi. Pazar erişimini genişletmek istediğini belirtiyor. Siz de Yerel Katalog reklam yayınlamasını öneriyorsunuz. Vedat’a Yerel Katalog reklamları doğru bir şekilde nasıl açıklarsınız?

  24. Fulya’nın online kampanyaları çok sayıda tıklama alsa da satış oranları beklentilerinin altında kaldı. Alışveriş reklamları, reklamların Fulya’nın ürünlerine daha fazla ilgi gösteren müşteriler tarafından tıklanmasını sağlamaya nasıl yardımcı olabilir?

  25. Alışveriş reklamlarının online işletmelere satışlarını artırma konusunda yardımcı olma süreci, potansiyel müşterilerin ürünlerle ilgili reklamlara tıklamasından bile önce başlar. Bunun nedeni, alışveriş yapanların satın alma işlemini tamamlama olasılığını artıran belirli bir koşulun olmasıdır. Bu koşul, aşağıdakilerden hangisinde belirtilmiştir?

  26. Google Ads, reklamınızın nerede ve hangi biçimde gösterileceğini belirleyen çeşitli kampanya türleri sunar. Mevcut kampanya türleri nelerdir?

  27. Pelin’in kampanyası için harcayabileceği tutar yalnızca 500 TL, ancak web sitesine mümkün olduğunca fazla potansiyel müşteri çekmesi gerekiyor. Pelin’in kampanyası için en uygun otomatik teklif stratejisi hangisidir?

  28. Yeni bir tesisatçılık hizmetleri firmasının pazarlama işlerini yürütmekle görevlendirildiniz ancak aşamayacağınız belirli bir bütçeniz var. Google Ads neden uygun bir seçenektir?

  29. Simge, reklamlarının sayfanın üst kısmında minimum sayıda gösterim almasını sağlamak istiyor. Simge hangi tür otomatik teklif stratejisini kullanmaktadır?

  30. Pınar, ev temizliği hizmetleri sunan bir şirketin sahibi. Müşterilerin randevu alabilecekleri bir web sitesi kurdu ve hizmetlerini internette tanıtmaya hazır. Reklamlarının, kendininkine benzer işletmeleri aktif olarak arayan kullanıcılara erişmesini istiyor. Pınar, potansiyel müşterilerin hizmet almayı düşünmesini ve ev temizliği randevusu alarak eyleme geçmesini sağlamak için hangi Google Ads kampanyasını kullanmalıdır?

  31. Google Ads’in otomatik teklif stratejisinden yararlanmak reklamcılık bütçenizi en verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olabilir. Otomatik teklif kullanmanın iki avantajı aşağıdakilerden hangileridir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  32. Halil, Performans Planlayıcı ile “Dönüşümleri Artırma” stratejisini kullanmak istiyor. Performans Planlayıcı, Halil’e aşağıdaki önerilerden hangisini sunabilir?

  33. Rüya, bir hava yolu şirketinde pazarlama yöneticisi. Firmanın dijital reklamcılık bütçesini aylık bazda planlaması isteniyor. Bu görevin altından kalkmak için Google Ads Performans Planlayıcı’yı seçti. Performans Planlayıcı’nın Rüya’ya sunduğu iki avantaj aşağıdakilerden hangileridir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  34. Office King, kırtasiye mağazası için yıllardır basılı reklamlar kullanan köklü bir işletme. Yerel Katalog Reklamlar, Office King’e nasıl yardımcı olabilir?

  35. Otomatik teklifin iki avantajı aşağıdakilerden hangileridir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  36. Müşterilere, gerekli olan en anlamlı bilgileri tek bakışta vermesi açısından Alışveriş kampanyası reklamlarındaki hangi ürün özellikleri önemlidir?

  37. Ayla, işletme kullanıcıları ve dünya çapında seyahat eden gezginler için sırt çantaları üreten bir firmanın sahibi. Zamanının çoğunu stok düzeylerini, çalışanları ve şirketin finansal durumunu denetleyerek geçirdiği için Google Ads kullanmanın çok vakit alacağından endişe ediyor. Akıllı alışveriş kampanyaları, kampanya yönetimini nasıl basitleştirebilir?

  38. Yerel katalog reklamlar hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

  39. Levent, antika oyuncak mağazasının tanıtımı için Yerel Envanter reklamları yayınlıyor. Google ile ek reklam kampanyaları yayınlamayı da düşünüyor. Levent’in marka erişimini genişletmek için atabileceği basit adım ne olabilir?

  40. Şirketiniz internette daha büyük başarılar elde etmek istiyor. Google Ads’in işletme hedeflerinizi desteklemek için kullanabileceği yollar hangileridir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  41. Sınırlı bir bütçesi olan Ali’nin bu bütçeyi etkili bir şekilde kullanması gerekiyor. Akıllı Alışveriş kampanyaları, sınırlı bir bütçeyle reklam verme sürecini nasıl basitleştirir?

  42. Otomatik teklif, reklamverenin aşağıdakilerden hangisini iyileştirmesine yardımcı olabilir?

  43. Suzan, el yapımı ekmek üretimi yapan bir ekmek fırını zincirinin pazarlama müdürü. Suzan, şirketinde üretilen ekmek çeşitlerinin tanıtımı için kısa bir süre önce fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Şimdi de markayı tanıtabileceği bir online reklamcılık çözümü arıyor. Vitrin Alışveriş reklamları, Suzan için neden doğru seçenektir?

  44. Teklifinizi otomatikleştirmek, başarılı bir Google Ads kampanyasına nasıl katkı sağlar?

  45. Kampanyanız için teklif stratejisi seçerken aklınızda bulundurmanız gereken temel unsurlar hangileridir?

  46. Performans Planlayıcı’yı her ay kullanmak, hesabınızda hangi iki unsuru optimize etmenize imkan tanır? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  47. Reyhan, el yapımı sabun satışı yapıyor. Gerçek mekanda faaliyet gösteren, Reyhan’ın Sabunları adlı ilk mağazasını kısa bir süre önce açtı ve Google ile Yerel envanter reklamı yayınlamayı düşünüyor. Reyhan’ın, başarılı bir Yerel envanter reklamı yayınlamak için aşağıdakilerden hangisine ihtiyacı vardır?

  48. Şule, ev eşyası satan HomeThings adlı mağazanın sahibi. Siz de onun pazarlama stajyeri olarak çeşitli Google Ads tekliflerini açıklıyorsunuz. Yerel Katalog reklamları Şule’ye doğru şekilde açıklayabilecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

  49. Jale, kişiye özel saç aksesuarları tasarlıyor. Vitrin Alışveriş reklamı içeren ilk dijital reklam kampanyasını başlattı. Jale’nin Vitrin Alışveriş reklamına nerede yer verilir?

  50. Farklı pazarlama hedeflerinin Performans Planlayıcı’da farklı planlara ayrılması neden gereklidir?

  51. Sever Ayakkabı’nın tek şubesi, 1917 yılından beri faaliyet gösteriyor. Pazarlama ekibinin yeni bir üyesi, Yerel Envanter reklamlarından faydalanmayı öneriyor. Mağaza sahibi Berk Sever, potansiyel müşterilerin reklamı göreceği yerle ilgili endişelere sahip. Sever Ayakkabı’nın Yerel Envanter reklamı nerede görünür?

  52. Performans Planlayıcı size hangi konuda yardımcı olabilir?

  53. Alışveriş kampanyasında, online satışları artırmak için aşağıdaki özelliklerden hangi ikisi gösterilebilir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  54. Cem bir süre Google Ads kullandı ancak çok geçmeden, birden fazla kampanyayı etkili bir şekilde yönetecek vakti olmadığını anladı. Akıllı Alışveriş kampanyaları, Cem’in reklam yönetimi iş yükünü nasıl azaltabilir?

  55. İpek, sahibi olduğu kitabevi için birkaç ay önce yayınladığı Google Alışveriş kampanyasını yönetiyor. İşletmesi için büyüme fırsatlarını belirlemek istiyor. Google Alışveriş reklamlarındaki raporlama özelliği, İpek’in ihtiyaç duyduğu bilgilere ulaşmasına nasıl yardımcı olabilir?

  56. Aşağıdakilerden hangisi, Performans Planlayıcı’nın sunabileceği geçerli bir öneridir?

  57. Miray, tıklamadan sonraki belirli kullanıcı işlemlerini artırmaya çalışan bir pazarlamacı. Bunu başarmak için hangi otomatik teklif stratejisini kullanması gerekir?

  58. Gamze, sipariş üzerine dolap üretimi yapılan bir ahşap atölyesinin sahibi. Envanterinden reklam oluşturabilmek için verilerini Google Merchant Center’a yüklüyor. Bir Alışveriş kampanyası, Gamze’nin reklamlarına yerleştirmek için Merchant Center feed’indeki hangi verileri kullanır?

  59. Google Ads’de reklamverenlerin yapması gereken işlemlerin zor kısmını otomatik teklif halleder. Otomatik teklif, her açık artırmada doğru teklifi ayarlamak için aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirir?

  60. Aşağıdakilerden hangisi, işletmenizde faaliyetleri hızlandırmak ve kârlılığı artırmak için verilerden yararlanmanın etkili yollarından biridir?

  61. Performans Planlayıcı, işletmelerin satışlarını artırmasına aşağıdaki yollardan hangisiyle yardımcı olabilir?

  62. Perakende müşterileriniz için sorunsuz bir deneyim oluşturmanın yollarından biri aşağıdakilerden hangisidir?

  63. Burak Kitabevi, bugüne dek metin reklamları kullanmış bir sahaf. Google Ads ile deneyimlerini optimize yolları arayan işletme, Yerel Envanter reklamlarından yararlanmayı düşünüyor. Yerel Envanter reklamlarının Burak Kitabevi’ne fayda sağlayabilecek benzersiz özelliği hangisidir?

  64. İnternet üzerinden tasarım ürünü kol saatleri satan Jale, Google Alışveriş kampanyaları ile önemli bir başarı elde etti. Şimdiyse işletmesinin daha da büyük başarılara imza atmasını istiyor. Alışveriş reklamları, Jale’nin işletmesinin daha da fazla kâr elde etmesini nasıl sağlayabilir?

  65. Berk, toplam yatırım tutarı 7.000 TL, oluşturduğu dönüşüm sayısı 1.400 ve EBM (edinme başına maliyet) tutarı 5 TL olan bir kampanya yönetiyor. Berk’in hedefi, elindeki fazla envanteri satmak. Bu hedefe ulaşmak için EBM ve kampanya yatırım tutarını artırmak istiyor. Fazla envanteri satarak pazarlama hedefine ulaşması için Berk’e, Performans Planlayıcı’da oluşturulan aşağıdaki planlardan hangisi yardımcı olabilir?

  66. Yerel Envanter reklamları hangi işletme için idealdir?

  67. Suzan, el yapımı ekmek üretimi yapan bir ekmek fırını zincirinin pazarlama müdürü. Suzan, şirketinde üretilen ekmek çeşitlerinin tanıtımı için kısa bir süre önce fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Şimdi de markayı tanıtabileceği bir online reklamcılık çözümü arıyor. Vitrin Alışveriş reklamları, Suzan için neden doğru seçenektir?

  68. Şirketinin internette hizmet veren evcil hayvan maması mağazası ve uygulaması için reklam kampanyası tasarlamakla görevlendirilen Melda, farklı kampanya türlerini araştırıyor. Google Ads’de kullanabileceği kampanya türleri hangileridir?

  69. Google Alışveriş reklamları, alışveriş deneyimlerini olabildiğince sorunsuz hale getirmek için potansiyel müşterilerle etkileşimi nasıl artırır?

  70. Kerim, özel piyanolar üreten Keys & Strings adlı şirketin pazarlama müdürü. Keys & Strings, piyanolarını kendi web sitesi üzerinden satıyor. Kerim, piyano markasının reklamını yapmak için Vitrin Alışveriş reklamlarını kullanmaya karar veriyor. Kerim, Vitrin Alışveriş reklamı ile kimlere erişmeye çalışıyor?

  71. Standart metin reklamlar ile kıyaslandığında Alışveriş reklamları, sorunsuz bir perakende deneyiminin parçası olarak uygun potansiyel müşteri sayısının artırılmasına nasıl yardımcı olur?

  72. Veli, son 30 gündür Görüntülü Reklam Ağı kampanyasındaki dönüşümleri izliyor. Bu süre zarfında 24 dönüşüm sağladı ve otomatik teklif stratejisi olarak reklam harcamalarından elde edilen gelir hedefini kullanmayı planlıyor. Veli’nin kullanacağı otomatik teklif stratejisi türü hangisidir?

  73. Akın bir süredir Alışveriş reklamları yayınlıyor ve ek özelliklerle satış performansını artırma yolları konusunda denemeler yapmak istiyor. Satıcı Promosyonları’nı kullanarak nasıl bir avantaj sağlayabilir?

  74. Bulundukları bölgedeki fiziksel mağazalardan alışveriş yapmak isteyen müşterilere yardımcı olarak işlerinizi büyütmenin iki yolu aşağıdakilerden hangileridir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  75. Hangisi işletmenizin kârlılığını artırma yollarından biridir?

  76. Alışveriş reklamlarıyla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

  77. Hangi tür otomatik teklif stratejisi, geliştirilmiş tıklama başına maliyet (GTBM) kapsamına girer?

  78. Performans Planlayıcı’dan yararlandıktan sonra performans hedefleri özelliğinin kullanılması neden önerilir?

  79. Müşteri yolculuğu, zamanla daha karmaşık hale geldiği için özel bir teklif stratejisi gerektiriyor. Google buna çözüm olarak otomatik teklif özelliğini sundu. Otomatik teklif, reklamverenlere hangi avantajları sağlayabilir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  80. Akıllı Alışveriş kampanyaları, ağlar genelinde kampanya yönetimini basitleştirirken dönüşüm değerini en üst düzeye çıkarmak için makine öğreniminden nasıl faydalanır?

  81. Raşit, markasının bilinirliğini artırmak ve marka terimlerine odaklanan kampanyalar oluşturmak istiyor. Günlük teklif yönetimine ayıracak fazla vakti olmadığından, iş yükünü hafifletmek için otomatik teklifi kullanmaya karar veriyor. Raşit hangi otomatik teklif stratejisini kullanmalıdır?

  82. Sever Ayakkabı’nın tek şubesi, 1917 yılından beri faaliyet gösteriyor. Pazarlama ekibinin yeni bir üyesi, Yerel Envanter reklamlarından faydalanmayı öneriyor. Mağaza sahibi Berk Sever, potansiyel müşterilerin reklamı göreceği yerle ilgili endişelere sahip. Sever Ayakkabı’nın Yerel Envanter reklamı nerede görünür?

  83. Alışveriş davranışı son yıllarda ne şekilde değişti?

  84. Google Ads, işletmelerin internet üzerinde tam potansiyele erişmesine yardımcı olmaya odaklanan üç temel ilke üzerine kurulmuştur. Bunlardan ilki alaka düzeyidir. Google Ads, işletmeleri doğru zamanda doğru kişilerle bir araya getirir. Google Ads’in diğer iki ilkesi hangileridir?

  85. Tarık, doğa yürüyüşü ve kaya tırmanışı için özel ekipman üreten bir imalat işletmesinin sahibi. Pazardaki payı çok küçük ancak işletmesini büyütmeyi düşünüyor. Tarık, kullanıcıların markasıyla karşılaşma oranını artırmak ve ilgi alanları arasında doğa yürüyüşü ile kaya tırmanışı olan kitlelere web üzerinden erişmek için aşağıdaki Google Ads kampanya türlerinden hangisini kullanmalıdır?

  86. Berna sipariş üzerine mobilya tasarımı yapıyor ve ilk Vitrin Alışveriş reklamını tamamladı. Reklamı ailesine göstermek istiyor. Berna, Vitrin Alışveriş reklamını nerede bulabilir?

  87. Reklamverenler satışları artırmak için Alışveriş kampanyası reklamlarını ne şekilde kullanabilir?

  88. Akıllı Alışveriş kampanyaları, işletmenizin tanıtım faaliyetlerinin daha az vakit almasını ve daha kolay yönetilmesini nasıl sağlayabilir?

  89. Performans Planlayıcı, hangi özelliği nedeniyle işletmenizde kullanılmalıdır?

  90. Kısıtlı bütçeye sahip küçük bir işletmenin pazarlama yöneticisisiniz ve mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmanız gerekiyor. Google Ads size nasıl yardımcı olabilir?

  91. Yasemin, bir giyim mağazaları zincirinin pazarlama müdürü. Kendisine verilen bütçe dahilinde, web sitesini ziyaret eden potansiyel müşteri sayısını mümkün olduğunca artırması gerekiyor. Yasemin, kampanyasında hangi otomatik teklif stratejisini kullanmalıdır?

  92. Gencer, özel piyanolar üreten Keys & Strings adlı şirketin sahibi. Keys & Strings, piyanolarını kendi web sitesi üzerinden satıyor. Gencer, piyano markasının satışlarını artırmak istiyor. Gencer neden Vitrin Alışveriş reklamı kullanmalıdır?

  93. Reklamverenler teklif stratejisine karar verirken hangi faktörleri dikkate almalıdır?

  94. Elbiseli Kedi’nin sahibi olan Kayra, ilk Yerel Katalog reklamı yayınlanacağı için çok heyecanlı. Reklam türü içinde birkaç farklı görünüm olduğunu hatırlıyor. Kayra’nın potansiyel müşterileri, yayınlayacağı yeni Yerel Katalog reklamda hangi görünümü kullanabilir?

  95. Son tıklama harici ilişkilendirme dönüşümlerini kullanmak, Performans Planlayıcı tahminleri için nasıl fayda sağlar?

  96. Miray, Performans Planlayıcı’yı aylık olarak kullanması gerektiğini öğrendi. Bunu yapması neden gereklidir?

  97. Google Ads, tüm reklamverenler için şu üç imkanı sunacak şekilde tasarlanmıştır: alaka düzeyi, kontrol ve sonuca ulaşma. Alaka düzeyini, reklamverenleri doğru zamanda doğru kullanıcılarla buluşturarak sunar. Sonuç elde etme imkanını, yalnızca reklam tıklandığında ücret alarak sunar. Google Ads, kontrol imkanını ne şekilde sunar?

  98. Yusuf’un Sörf Mağazası için yıllardır Google reklamları yayınlanıyor. Mağazanın şimdiki hedefi, yeni bir online reklam türü sunmak. Yusuf, Yerel Envanter reklamları yayınlayarak aşağıdaki potansiyel müşterilerden hangisine ulaşabilir?

  99. Hangi ikisi, Google Ads’in işletme hedeflerinize ulaşmanıza destek olabileceği yollardandır? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  100. . Mine, hem fiziksel mağazaları hem de internet mağazasıyla hizmet veren bir oyuncak mağazaları zincirinin online reklam kampanyalarını yönetiyor. Mine, ürünlerinin resimlerini göstermek, şirketinin sunduğu oyuncaklardan oluşan online envanter ile yerel envanterin reklamını yapmak ve hem web sitesinde hem yerel oyuncak mağazalarında trafiği artırmak için hangi Google Ads kampanyasını kullanmalıdır?

  101. . Cansu, el yapımı dekoratif çömlekler satan butik bir mağazanın sahibi. Potansiyel müşterilerine sorunsuz bir alışveriş deneyimi sunmak için bir dijital reklam kampanyası yayınlamayı seçti. Alışveriş kampanyası reklamı, Cansu’ya nasıl bir fayda sağlayabilir?

  102. . Otomobil yedek parçaları satışı yaptığı bir mağazası bulunan Merve, markasını farklılaştırmak istiyor. Otomobil alışverişi yapan kişileri, satın alma yolculuklarının başındayken etkilemek için Google ile yeni reklamlar yayınlamayı düşünüyor. Merve, Vitrin Alışveriş reklamlarını tercih ederse müşteriler reklamları nerede görür? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  103. . Gürkan, internette reklam yayınlamak istiyor ama kâr marjı çok düşük. Reklam harcamalarının, ihtiyaç duyduğu geliri sağlamayacağından endişe ediyor. Akıllı Alışveriş kampanyaları, Gürkan’ın istediği sonuçlara ulaşmasına nasıl yardımcı olabilir?

  104. Sever Ayakkabı’nın tek şubesi, 1917 yılından beri faaliyet gösteriyor. İşletme dijital pazarlamaya geçiş yapmayı düşünüyor. İşletme sahibi Berk Sever, belirli bir potansiyel müşteri türüne odaklanmak istiyor. Sever Ayakkabı’nın Yerel Envanter reklamı yayınlaması, aşağıdaki potansiyel müşterilerden hangisine fayda sağlar?

  105. . Arda, sahibi olduğu kitabevi için birkaç ay önce yayınladığı Google Alışveriş kampanyasını yönetiyor. Farklı kitapların performansını izlemek istiyor. Arda, ihtiyaç duyduğu bilgilere nasıl ulaşabilir?

  106. . Zehra, internet üzerinden el çantası satışı yapan işletmesini geniş bir kitleye tanıtmak istiyor. Ancak müşterileri için el çantası üretmekle meşgul olduğundan, reklam kampanyasının ayrıntılarını yönetmeye ayırabilecek çok az zamanı var. Akıllı Alışveriş kampanyaları, Zehra’ya bu konuda nasıl yardımcı olabilir?

  107. . Suzan, el yapımı ekmek üretimi yapan bir ekmek fırını zincirinin pazarlama müdürü. Şirketin markasını tanıtmak için Vitrin Alışveriş reklamlarını tercih ediyor. Suzan’ın başarılı bir Vitrin Alışveriş reklamı oluşturmak için aşağıdakilerden hangisine ihtiyacı vardır?

  108. . Performans Planlayıcı, işletmenize ne şekilde hizmet sunabilir?

  109. . Tolga, otomatik olarak reklam oluşturmak ve kampanya yönetimini basitleştirmek için hem kendi kaynaklarından hem Google’ın makine öğrenimi teknolojisinden yararlanmak istiyor. Bu sayede farklı ağlarda gösterilecek çeşitli reklamlar oluşturmayı planlıyor. Yayınladığı Akıllı Alışveriş kampanyası kapsamında bu hedeflere ulaşabilmesi için Tolga’nın kaynaklarından hangisi gereklidir?

  110. . Günümüz tüketicisinin faydalı bulma olasılığı en yüksek olan iki marka özelliği hangileridir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  111. . Aşağıdakilerden hangisi, perakende şirketinizin performansını ve kârlılığını artırmak amacıyla Google’ın verilerini tüm platformlarda kullanmanın yollarından biridir?

  112. . Google Ads, bir işletmenin envanterini düzenlemesine ve reklam hedeflerine ulaşmasına nasıl yardımcı olur?

  113. . Alakalı bilgilerle potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek için Google Alışveriş kampanyası reklamlarında hangi iki ürün özelliği gösterilir? (İki seçenek belirleyin.) Tüm Doğru Yanıtları Seçin

  114. . Tuna, Google Ads Arama ağı teklif stratejisinde otomatik teklif kullanıyor. Otomatik teklifi neden tercih etmiş olabilir?

Sınav sonucunda Yeşil Rengi görmeniz deliği ile.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder