27 Nisan 2021 Salı

Otel Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?

Otel Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?

En son güncellendiği tarih: 5 gün önce


Otel web sitesi bir otelin ilk tanıtım yüzüdür.Potansiyel otel misafirleri web sitenizi ziyaret ettiğinde oteliniz ile ilgili bilgilere kısa sürede ulaşmak isterler.

Karar aşamasına gelen potansiyel misafirler oteliniz ile kolaylıkla etkileşime girmek isterler.Otel web site tasarımı modern,hızlı,çok dilli,kullanışlı ve rezervasyon motoruna sahip olması gerekmektedir.





Otel Web Sitesi Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?


Otel Web Site Tasarımı

Otellerin lobisi ilk intiba için ne kadar önemli ise otel web siteleri de o derece önemlidir.İnternet kullanıcıları otel seçim aşamasında karar vermeden önce ortalama 11 otel sitesini ziyaret ettiği tespit edilmiştir.Rakipleriniz arasından sıyrılmak için güncel web tasarımlarını tercih etmelisiniz.Ucuz ve kalitesiz algı yaratan web tasarımları otele faydadan çok zarar verir. Web site tasarımında fiyat fayda dengesi ön planda tutulmalıdır.

Web Site Hızı ve Mobil Uyum

Mobil kullanım oranının % 70'lere dayandığı günümüzde otel web site hızının ne kadar önemli olduğu anlaşılır.Sayfa açılış hızı 3,5 saniyeden düşük olan web siteleri kullanıcılar tarafından terk edilme oranı yüksektir.Optimize edilmeyen resimler,scriptler,bozuk link yapısı,uyumsuz eklentiler,hazır web siteleri,lisanssız yazılımlar,null temalar,güncellenmeyen temalar ve yazılımlar web site hızını düşürür.



Web Site Kullanışlılığı

Potansiyel otel misafirleri otelinizin web sitesini ziyaret ettiklerinde bulmak istedikleri “telefon arama butonu,whats-up butonu,rezervason linki,otel odaları” linkleri kolaylıkla bulabilmelidir.Tıklanabilir telefon,tıklanabilir mail,yol tarifi alma gibi kolaylıklar kullanıcılar ile etkileşimi artıracaktır.



Rezervasyon Motoru

Rezervasyon motoru web sitenizden direkt rezervasyon almanızı sağlar.Rezervasyon motoruna sahip otel web siteleri daha kurumsal bir algı oluşturmaktadır.Rezervasyon motoru ile garantili rezervasyon oranı artmaktadır.Rezervasyon motoru aracılığı yapılan rezervasyonlarda kredi kartı ile ödeme alep edilmektedir.Bu sayede iptal rezervasyon oranı düşer.Google otel reklamları vermeniz halinde rezervasyon motoru size büyük avantajlar sağlayacaktır.


Çoklu Dil Seçeneği

Otellerin web sitelerinin çok dilli olması potansiyel müşterilerin etkileşimini artıracaktır.Etkileşimi artan web sitesi seo uyumu için son derece önemlidir.Seo uyumlu web sitesi arama motoru sonuçlarında web sitesinin üst sıralarda yer almasını sağlar.


Web Site Demolar


Otel Site Demo 1

Otel Site Demo 2

Otel Site Demo 3

Otel Site Demo 4


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder