27 Nisan 2021 Salı

Yeniden Pazarlama ( Remarketing) nedir?

 

Yeniden Pazarlama ( Remarketing) nedir?

En son güncellendiği tarih: 5 gün önce



Yeniden pazarlama (remarketing) web siteniz veya mobil uygulamalarınız ile daha önce etkileşime girmiş olan ziyaretçilerinize yeniden ulaşma pazarlama çeşitidir.Google reklamlarda yeniden pazarlama stratejisi ile reklamlarınızdan çok daha yüksek geri dönüş oranı yakalarsınız.Yeniden pazarlama ile reklamlarınızı google ve iş ortağı web sitelerine göz atarken bu kitlelerin göz önünde olusunuz.Bu strateji ile markanızın bilinirliliği artar ve satış hedefleriniz yükselir.



Yeniden Pazarlamanın Faydaları

Yeniden pazarlama işiniz için stratejik bir uygulama olabilir.Hedefiniz ister satış olsun ister telefon geri dönüşümü yada teklif formu her halükarda yeniden pazarlama son derece güçlü bir reklam stratejisidir.

1. Doğru Zamanlama Hedefleme

Web sitemizi daha önce ziyaret etmiş kullanıcı farklı bir sitede ( arama ortağı siteler) gezinirken veya arama yaparken reklamınız gösterilir.Reklamlarınız hedeflerinize ( satış veya form doldurma) en doğru zamanda gösterilir.Kısacası web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara reklamınız gerekli yerlerde doğru zamanda gösterilir.

2. Odak Reklamcılık

Web sitenizi ziyaret eden belirili aşamaya kadar gelen ( sepete ekleyen ama ödeme yapmayan kullanıcılar) kulllanıcıları hedefleyebilirsiniz.Bu kitleye yen fiyatlar,promosyanlar,fırsatlar sunarak hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz.Bu sayede yeniden pazarlama fiyat fayda dengesi nezdinden en uygun reklam stratejisidir.

3. Geniş Kitlelere Etkileşim

Yeniden pazarlama listenizde bulunan ziyaretçiler milyonlarca web sitesi veya mobil uygulamada sizin reklamlarınız yeniden görecek.

Google Ads ile yeniden pazarlama yöntemleri nelerdir?

  • Standart yeniden pazarlama: Geçmişteki ziyaretçileriniz Görüntülü Reklam Ağı'ndaki web sitelerine ve uygulamalara göz attıkları sırada onlara reklam gösterilir.

  • Dinamik yeniden pazarlama: Kullanıcıların web sitenizde veya uygulamanızda görüntüledikleri ürün veya hizmetleri sergileyen reklamlar göstererek yeniden pazarlamayı bir üst seviyeye çıkaran dinamik yeniden pazarlama sayesinde daha etkili sonuçlar elde edilebilir.

  • Arama Ağı reklamlarına yönelik yeniden pazarlama listeleri: Geçmişteki ziyaretçilerinize web sitenizden ayrılmalarını takiben yaptıkları Google aramaları sırasında reklam gösterilir.

  • Video yeniden pazarlama: Videolarınızla veya YouTube kanalınızla etkileşime giren kullanıcılara YouTube'u kullandıkları ve Görüntülü Reklam Ağı videolarına, web sitelerine ve uygulamalarına göz attıkları sırada reklam gösterilir.

  • Müşteri listesiyle yeniden pazarlama: Müşteri Eşleştirme özelliği sayesinde, müşterilerinizin verdiği iletişim bilgilerinden oluşan listeler yükleyebilirsiniz. Bu kullanıcılar Google'da oturum açtığında onlara farklı Google ürünlerinde reklam gösterilir.

Yeniden Pazarlama Listeleri

Yeniden Pazarlama Kodu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder